Doen wat hoort, gaat je nooit gelukkig maken en dít is waarom!

Altijd alles verstandig doen;

Doen wat anderen verwachten;

Je eigen ideeën niet uitspreken;

 

Vind je dit herkenbaar? Velen van ons (met name vrouwen) doen dit, maar velen van ons worden er niet gelukkiger van. Er komt een punt waarop je je gaat afvragen wat al dat kleuren binnen de lijntjes je nu eigenlijk oplevert toch?

 Ik weet wat het je in ieder geval niet oplevert: 

Een gelukkig leven dat voldoet aan JOUW verwachtingen!

Een leven waarin je leeft volgens jouw regels, vanuit
jouw unieke zelf, dat is waar je als mens echt een voldaan gevoel van krijgt.
Het geeft je de overtuiging dat je iets hebt te brengen in deze wereld en die
energie is door bijna niets te vervangen. We denken vaak onbewust dat we voldoening
en eigenwaarde krijgen als we het ‘goede’ doen en wanneer anderen onze keuzes
goedkeuren. Ongemerkt blijf je proberen te doen wat hoort en vooral je eigen innerlijke
stem onderdrukken. 

 

Het is juist die stem die je kan vertellen wat jou gelukkig kan maken. Het is dat kleine moment waarop je toch twijfelt of je niet eens iets anders moet doen. Het is die seconde van buikpijn als je toch weer voor de veilige keuze gaat. DAAR liggen de antwoorden!

 

De antwoorden voor een gelukkiger leven liggen in buiten de lijntjes kleuren,
niet erbinnen!

Hoe komt het nou dat doen wat hoort niet werkt? Allereerst heeft ‘doen wat hoort’ niks te maken met doen wat het beste is voor JOU. Het is allemaal een constructie om onze maatschappij soepel te laten verlopen. Van oudsher is het makkelijker voor machtshebbers, als het volk zich mak en voorspelbaar gedraagt. Daarnaast is voorspelbaarheid iets waar je oer-brein heel blij van wordt. Het houd je vluchten-of-vechten reactie stil en maakt dat je brein zich heel veilig voelt. Dat klinkt heel aantrekkelijk, maar daar zit hem nou juist het probleem.

Veiligheid is saai!

In onze moderne maatschappij heersen niet dezelfde gevaren als in de oertijd, dus die wens van je brein om veilig te blijven is in vele gevallen een beetje onnodig hyperactief. Leven zit hem namelijk in de kleurrijke, unieke en onverwachte ervaringen van het leven. Leven is experimenteren, voelen, uitvogelen en daarna nóg meer experimenteren en voelen. Vallen, opstaan, lachen, huilen, het hele rataplan. En dat lieve leukerd kan alleen maar als je je overgeeft aan je eigen verlangens. Dat kan alleen maar als je gaat zien dat er eigenlijk niet zo heel veel gevaar schuilt in je eigen pad volgen, ook als je de enige bent die die kant op gaat. Grote kans dat je er anderen niet alleen mee inspireert, maar ook mensen tegenkomt waarin je jezelf herkent. Durven kleuren buiten de lijntjes, durven te doen wat JIJ wil, dat is waarom je gelukkig zult zijn!

 

Herken je dit en wil je er graag eens met me over sparren?  Stuur me een berichtje via de onderstaande knop, dan help ik je verder.

Liefs, Evie